Marko Muggen

Wave Wave Wave

Met leuke collega’s om mij heen en steeds weer nieuwe en afwisselende projecten verveelt het mij na vijftien jaar bij Rovecom OpMaat nog steeds niet

 

Marko Muggen

Werkzaam bij Rovecom sinds: 2003
Opleiding: HTS Technische Informatie
Afdeling: Rovecom OpMaat
Functie: Ruby on Rails-ontwikkelaar

Van begin tot eind

Bij Rovecom OpMaat ontwikkelen we online maatwerk-applicaties. Vaak benadert een klant ons met de vraag of wij een applicatie voor hem kunnen ontwikkelen. Als full stack ontwikkelaar ben ik van het begin tot het eind betrokken bij zo’n project. We gebruiken het krachtige Ruby on Rails, waarin we snel en gestructureerd kunnen ontwikkelen. Door pair programming kunnen we complexe problemen of projecten efficiënt ontwikkelen. Het draagt ook bij aan mooiere en goed gestructureerde code.

Ontwerpfase

De ontwerpfase is voor mij de meest interessante fase in het ontwikkeltraject. Het kan zo zijn dat je je moet verdiepen in branche-kennis die benodigd is voor een project of dat je eerst bedrijfsprocessen moet doorgronden. Een ander deel van de ontwerpfase is het modelleren, discussies over de fundamenten van het project, over hoe relaties moeten liggen, over welke onderdelen (door de tijd) te wijzigen zijn, over performance, over flexibiliteit of over hoe generiek we de betreffende structuur eigenlijk willen. Het komt allemaal in meer of mindere mate aan de orde in deze fase.

Flexibele werkgever en gezellige sfeer

Met leuke collega’s om mij heen en steeds weer nieuwe en afwisselende projecten verveelt het mij na 15 jaar bij Rovecom OpMaat nog steeds niet. De sfeer op kantoor is informeel, wat ik erg prettig vind. Ook de uitjes die meerdere keren per jaar georganiseerd worden, zijn erg gezellig! Wil je eerder beginnen of wat eerder weg? Of thuiswerken? Geen probleem bij Rovecom. Zolang ik mijn planning haal, is in overleg veel mogelijk!”

Groet,

Marko Muggen
Ruby on Rails-ontwikkelaar

Rovecom OpMaat

WORD MIJN NIEUWE COLLEGA