Expertise № 4: Consultancy

Sterke analyses, met functionele- en technische ontwerpen, uitgevoerd door een betrokken team met domeinkennis.

Wave Wave Wave

In het team van Rovecom OpMaat vind je niemand met de titel sales- of accountmanager. Wat moeten we per slot van rekening verkopen? Het magazijn van Rovecom OpMaat is leeg. Sterker nog, we hebben niet eens een magazijn. Wij hebben namelijk geen standaard softwareproducten op de plank liggen. Geen kant-en-klare pakketten, geen plug-and-play-modules, geen fancy productcatalogus. Waar onze consultants wel een overschot aan hebben is kennis. En die delen we graag.

Het begint allemaal bij jou. Je hebt een wens, een innovatief idee of een probleem waar je tegenaan loopt gedurende de dagelijkse processen. Je hebt ons al gevonden, dus een belletje of een mailtje is zo gedaan.

Projectaanpak

Rovecom OpMaat koffie met de consultant

Koffie met de consultants

En ineens zit je met een van onze consultants aan tafel en onder het genot van een kop koffie maak je je plannen en ideëen bekend. Je bent zelf misschien niet zo technisch, maar kennis van de branche en je eigen processen heb je wel. Onze consultants zijn er voor dat technische stuk. De domeinkennis, in combinatie met de technische kennis, van onze consultants zijn de ingrediënten die nodig zijn om jouw wensen te realiseren.

Samenwerken met Rovecom OpMaat

Of het komt tot een samenwerking ligt aan een aantal factoren. Belangrijk is dat er een klik is tussen jou en het projectteam dat voor jou aan de slag gaat. De projecten kunnen immers behoorlijk intensief zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat de wijze waarop wij je idee uitwerken, er ook een is die werkt voor jou. In deze fase hebben onze ontwikkelaars en consultants jouw wensen in een begrijpelijke oplossing op papier gezet.

Rovecom OpMaat samenwerken
Consultancy team

Het projectteam

Hebben we de juiste snaar weten te raken? Dan wordt het tijd vorm te gaan geven aan het project. Hoe gaan we het project aanvliegen? Zeker is dat een projectteam, bestaande uit een ontwikkelteam, een consultant en jij, met zorg en aandacht aan de slag gaat met het project. Voordat we starten, bepalen we eerst een globaal ontwerp en een budget.

Projectaanpak

Vervolgens bepalen we de werkwijze. Afhankelijk van het project hanteren wij twee werkwijzen. Agile of waterval. Beide werkwijzen hebben hun eigen aanpak en hun eigen vervolgstappen. Welke methode het gaat worden, hangt af van het project en de wensen.

Rovecom OpMaat projectaanpak
Rovecom OpMaat: aan de slag

Aan de slag

Het projectteam is gekozen, de methode is bepaald, dus we kunnen nu echt aan de slag. Afhankelijk van de gekozen werkwijze maken we afspraken om het project succesvol op te leveren. Wederzijds contact, open communicatie en vertrouwen zijn daarbij de sleutel tot succes.

Johan Kok consultant Rovecom OpMaat

“Het mooiste aan onze maatwerkprojecten is het hele traject dat we met een klant doorlopen. Van eerste idee tot oplevering zijn zowel wij – de consultants – als de klant intensief betrokken. Dat schept vertrouwen en een band voor de lange termijn. Benieuwd naar onze projectaanpak? Laat het mij weten, ik licht hem graag toe.”

Mail mij persoonlijk